2012. április 10., kedd

Budai táj és makroképek

A Sas-hegyi tanösvényt már régóta terveztük, hogy megnézzük. Igen ígéretes hely, sok meglepetéssel, ahová többször érdemes visszalátogatni, kicsit túrázgatni - ráadásul nincs messze onnan, ahol most lakom. Úgyis nevezik, hogy "menedék a betontengerben", ami igen találó. A Sas-hegy három csúcsú hegy, meredek, sziklás, java részben kopár felszínű, 266m magas. Igazi dolomitszikla a város felett...
Tavasszal, nyáron érdemes ellátogatni ide - de természetesen az év többi évszakában is. Erről a látnivalóban gazdag helyről láthatnak fotókat kedves Olvasóim.


A tanösvény kényelmesen bejárható, bár néha vannak meredek részei - családoknak is ajánlott a megnézése, gyerekek biztosan élvezik a szabad levegőt. A dolomitsziklacsúcs társulása a dolomitsziklagyep, amely a Budai hegységben gyakori, de ritka és védett növény- és állatfajoknak ad otthont. Különleges mikroklímája miatt maradványfajok és bennszülött fajok fennmaradását is lehetővé teszi.
Séta közben igazi panoráma kilátást élvezhetünk fővárosunkról.A makrófotókat direkte a második körbe tettem. Aki szeret ilyenekkel fotózás közben bíbelődni megérti - órákig el van vele az ember. Ha szerencsénk van gyíkkal futhatunk össze, több mint 173 pókfaj megtalálható - csak figyelni kell és türelmesen várni. Persze ez nem azt jelenti, hogy össze is találkozunk velük :-)

És egy térkép, hol található ez a fantasztikus hely:Tényleg egy nagyon jó kirándulás volt, érdemes megismerni ezt a helyet. Amolyan igazi bakancslistás, amit muszáj látni és később visszatérni ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése