2014. november 23., vasárnap

Szilvásvárad, Szalajka-völgy

Már egy ideje terveztük, hogy ellátogatunk Szilvásváradra. Az ősz valahogy idén nem volt annyira színes, mint ahogy vártuk. Ez a kirándulást amolyan ősz búcsúztató hétvégének is szántuk. Nem rövid az út oda, de úgy gondoltuk, hogy megéri. Remek program egy családi kirándulásra, elutazni barátokkal. 
Ez egy kicsit hosszabb lett ez a poszt, tessék kényelmesen hátradőlni és úgy nézni a fotókat :-) És a végén egy szokásos HD film is várja kedves Olvasóimat.De ne szaladjunk előre...
Ködös reggel volt, így nem indultunk túl korán. Mint azt több helyen is olvasni az interneten, hogy Szalajka-völgy a Bükk hegység egyik legszebb, a kimozdulni kívánók számára egyik legjobban kiépített része. Már amikor megérkeztünk éreztem, hogy ez egy nem mindennapi hely, tele rengeteg kalanddal, látnivalóval, lábfárasztó túrával. Egy kellemes helyen elfogyasztottuk kávé adagunkat, majd miután minden szükséges cuccot magunkhoz vettük elindultunk. Úgy láttuk értelmét, hogy kisvasúttal felfelé megyünk, majd gyalog visszafelé. 
Járjuk hát körbe e meseszép helyet, a beszámoló végére egy meglepetés slideshow is készült. Remélem, megnyeri kedves olvasóim tetszését - érdemes HD-ben nézni!


 

Elindultunk lefelé gyalog. Sejtettük, hogy még sok szépség vár ránk, köztük egy pisztrángos tó. Mivel ott már elég éhesek voltunk beültünk négyen egy falatozóba és kipróbáltuk ezt a halfajtát is. Bár továbbra is marad a hek a kedvencem, de ízlett. Ha valaki erre téved, érdemes megkóstolni.
 


 És egy kis bemutató slideshow is készült:Nem bántuk meg, hogy eljöttünk. Durván 8 km-es sétával körbejárható a hely és nagyon sok látnivaló van itt. Kár, hogy az igazi ősz már elment, de szerintem nem ez volt az utolsó, hogy ellátogattunk ide.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése