2015. október 11., vasárnap

Őszi itatós madárles javítás, felújítás és az első vendég

Már sajnos május óta hanyagoltuk a madárlest a sok más teendők, elfoglaltság miatt. Most októberben viszont többször is kint voltunk, hogy helyrepofozzuk egy kicsit. Nem volt egyszerűen energia rá, hogy nyáron folyamatosan vízzel töltsük, tisztítsuk pedig esély lett volna fiatal meggyvágóra, erdei pintyre, szajkóra, hogy lefotózhassuk. Mivel most amúgy is indul az etető szezon, ideje volt, hogy kipucoljuk, friss vizet öntsük bele, az üveget korrektül megtisztítsuk, a les belsejét R. barátom kiganéjozta, kaját raktunk az etetőbe. Esély most is van látogatókra Csúszka, Erdei pinty, Őszapók, Szajkó hangját folyamatosan hallottam a munkálatok közben. És bizony volt is érdeklődő a madarak részéről !
A záron sajnos vandálkodtak (vajon miért csak azt vitték el, kinek kell egy lakat?), de átmeneti megoldást mindig találunk. 
Nem csak egy alkalommal voltam kint, a másik nap megjött ez első vendég is idén ősszel egy Szajkó, de erről a bejegyzés közepén számolok majd be...
A fotók rendes fényképezőgéppel és mobillal egyaránt készültek.


Komoly munkálatok folynak itt
Dekoráció, magok a csalogatásra
Vaj a harkályok csalogatására

Ide érkeznek az aranyosak
Falevél-dekoráció
Szép környezet....
A lakatot sajnos leszedték... De van megoldás!

Többször kint voltam azon a hétvégén látogatók fejében, de mivel még meleg volt, így enni nem igazán jöttek. Már lassan feladtam a reményt, amikor hirtelen egy Szajkó ugrott fel a semmiből, határozattan rászállt az egyik farönkre. Inni készült, többször óvatosan körbenézett,  biztos meglepődött, hogy a saját tükörképét
látja az üvegen keresztül.


Váratlanul érkezett...

Szajkó ivott a vízből
Érdeklődve figyelt
Kicsit bátortalan volt...

Ismét ivott a vízből...
Magamat látom a tükörben?
Utána még egyszer visszajött...
Sok munkálat van még a lesen, sokat is esik mostanában, nem tudunk mindig kimenni. Reméljük azért ősszel, télen több idő lesz rá. És sok madárfotó is lesz :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése