2018. május 12., szombat

Merzse-Mocsár újratöltve

Mostani kirándulásunk alkalmával Balázs barátommal a Merzse-mocsárhoz mentünk. Vonattal nagyon gyorsan ki lehet érni a Rákoskert megállóig, onnan pedig egy kis séta és máris a megfelelő helyre érkezünk. Meleg is volt, meg nem is, esőt is ígértek, meg nem is. Tehát amolyan picit veszélyes vállalkozás volt, el is ázhattunk volna. Tavasszal a Merzse egyszerűen mesés, nyílnak a pipacsok, fácánok hangját hallani, énekel a sárgarigó, széncinege, kakukk szól a távolból.  Ha gyalogosan halad előre az ember és nem kocsival, sokkal inkább eggyé tud válni a természettel, jobban odafigyel a környezet hangjaira, neszeire. Ilyenkor teljesen feltöltődöm.
A sok eső miatt volt sár is, meg víz is, de mi rendületlenül haladtunk előre...  Nünüke "sétált" az úton, békákat láttunk, kócsagot, szürke gémet, kis bukót, és a táj szépségében gyönyörködtem.

2 megjegyzés:

  1. De jól beindult a vegetáció! Szilveszterkor voltam kint utoljára. valamikor ki is kellene mennem a területre, olyan jó kis megfigyelésekről kapok mostanság hírt. A többiek szombaton ellenőrizték a kihelyezett odúkat, de akkor Szlovákiában voltam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szlovákiáért irigykedem, nagyon szép hely! Merzse az egyik nagy kedvenc és most gyalogtúrában próbálhattam ki milyen. Persze így nagy területet nem lehet megtenni egy nap alatt, de így is élveztem. A Madárvártánál lehetett volna picit több madár, de hát ennyi volt :-)

      Törlés